Vastgoedstyling - advies

U wenst uw huis te verkopen ? En dit liefst zo snel mogelijk ? Aan de beste prijs ?

Dan vindt u hier een aantal nuttige tips van onze styliste die u kunnen helpen uw pand zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zonder dat u daarvoor grote of onnodige kosten moet make
n.

    

Opruimen

Alles wat u niet echt meer nodig heeft mag weg. Opgeruimde kamers geven immers een ruimere, verzorgde indruk. Verwijder dus alle overbodige zaken teneinde een aangenaam en uitnodigend gevoel te creëren.

Verwijder in de keuken alle overtollige apparaten en accessoires van het aanrecht.

Ruim de speelkamers van de kinderen op. Orden en minimaliseer de inhoud van de kasten. Berg rondslingerend speelgoed, kleding en dozen weg alsook overbodige meubelen die zich in de slaapkamers bevinden.

Haal kranten en oude tijdschriften van koffie- en bijzettafeltjes. Verwijder ongezonde planten en orden uw boeken op de boekenrekken.

Tracht drukte en wanorde zoals een salontafel vol snuisterijen of een bureel vol dossiers zoveel mogelijk te vermijden.

 

Oppoetsen en Opblinken

Een grondige schoonmaakbeurt versterkt de indruk dat er goed voor uw huis werd gezorgd. Zorg ervoor dat elke kamer zo goed ruikt als ze er uitziet. Een bos verse bloemen kan hier wonderen doen en oogt bovendien heel decoratief. Vooral de inkomhal, de keuken, de badkamer en het toilet ogen aantrekkelijker als ze ook fris ruiken.

Reinig en orden wastafels, medicijnkastjes, legplanken en linnenkasten. Verwijder alle vlekken, schimmels of beschadigde dichtingen rond badkuip, douchecel en wasbakken. Reinig glaswerk, spiegels en metalen onderdelen met een kalkwerend middel.

Stofzuig alle tapijten en haal er de vlekken uit. Geef meubelen en houtwerk een flinke beurt met boenwas. Stof alle lichtarmaturen eens af en zorg ervoor dat gordijnen en zonneblinden proper en stofvrij zijn.

De eerste indruk telt ! Besteed dus zeker aandacht aan de inkom en zorg ervoor dat ook de buitenzijde van uw woning er aantrekkelijk uitziet, door bijvoorbeeld het gras te maaien en af te boorden. Wied het onkruid, geef de planten water en verwijder uitwerpselen van uw huisdier. Was de ramen langs binnen en buiten.

 

Repareer of vervang

Reparaties zorgen ervoor dat eventuele opmerkingen worden geëlimineerd. Immers, als u het te veel moeite vindt om iets te repareren, dan vindt iemand anders dat waarschijnlijk ook.

Repareer of vervang dus beschadigde vensterramen, luiken of omkadering. Herschilder beschadigde sierlijsten rond deuren en vensters. Herstel of vervang beschadigde omheiningen.

Herstel lekkende kraantjes en losse tegels. Vervang defecte lampen, gebroken of gebarsten stopcontacten en schakelaars. Vul en herschilder eventuele scheuren in het plafond of de muren. Controleer alle elektrische toestellen, oven, warmwatertoestel, centrale verwarming en herstel ze indien nodig.

 

Creëer een aangename sfeer

Sfeerelementen zoals een bloemetje op tafel, het aansteken van de open haard, zachte achtergrondmuziek, gedempte verlichting, een parasol boven de tuinset, bloembakken op de vensterbanken, een luchtverfrisser in de toiletten, nieuwe badhanddoeken in de badkamer, een aangename temperatuur (vooral in de winter),... kunnen er toe bijdragen dat de potentiële koper zich meteen aangetrokken voelt tot uw woning.

 

Tenslotte ...

Indien u in het bezit bent van één of meerdere huisdieren is het aangewezen om deze niet te laten loslopen wanneer een koper uw woning komt bezichtigen. Sommige mensen zijn allergisch voor huisdieren of zijn er bang voor.

Veel succes !!!